Yemen’e ABD’den hava saldırısı

Yemen’e ABD’den hava saldırısı

ABD, Yemen’e Hava Operasyonu Gerçekleştirdi

Yemen‘de ABD’nin, ülkenin batısındaki El-Hudeyde kentine 4 hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Husilerin, İran destekli olduğunu belirttiği saldırılarla ilgili detaylı bilgi verilmedi.

El-Hudeyde’ye Hava Saldırısı

El-Mesire televizyonu, ABD’nin Hudeyde’nin El-Mina ilçesine bağlı El-Kesib bölgesine gerçekleştirilen 4 hava saldırısını duyurdu. Saldırının neticesi ve gerekçesi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan, Husi hükümetinin sözcüsü Haşim Şerefüddin, ABD Başkanı Donald Trump’ın Husilere yönelik tehditlerinin, Gazze’ye destek vermelerine engel olamayacağını vurguladı.

Şerefüddin, Trump’ın Husilere karşı yaptığı tehditleri, İsrail’in sadece Hamas’ı hedef alarak Filistin halkını koruduğunu iddia etmesiyle benzer gördüğünü belirterek, ABD’nin Yemen’e yönelik saldırılarının meşruiyetini sorguladı.

ABD’nin Filistin halkını savunarak Amerikan-Siyonist komployu reddettiğini ve bu sebeple Yemen halkına karşı düşmanca tavır takındığını ifade eden Şerefüddin, bu durumun dünya genelinde bilindiğini kaydetti.

Son Gelişmeler

Önceki açıklamalarında İsrail’e yardım ulaştırmak için 4 günlük bir süre veren Husiler, ABD Başkanı Donald Trump’ın Yemen’deki Husilere karşı büyük bir operasyon başlatılacağına dair talimatını duyurmasının ardından deniz operasyonlarına yeniden başlama tehdidinde bulunmuştu.

Ayrıca, Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, ABD’ye ait uçak ve savaş gemilerine yönelik operasyonlarını sürdürmeye devam edeceklerini ve deniz trafiğini etkileyerek Washington’ı da hedef alacaklarını açıklamıştı.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar