Tutuklu sendikacı için karar!

Tutuklu sendikacı için karar!

Karar Verildi: Tutuklu Sendikacı Serbest Bırakıldı!

Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde AK Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan’ın fabrikasının da içinde bulunduğu işçi grevine destek veren Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen, 35 gün süren tutukluluğunun ardından serbest bırakıldı.

Gaziantep’te düşük maaşlar ve kötü çalışma koşullarına karşı grev yapan işçilere destek verdiği gerekçesiyle gözaltına alınıp 17 Şubat’ta tutuklanan Mehmet Türkmen’in serbest bırakılma kararı, BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’in sosyal medya hesabından duyuruldu.

“Dayanışma ve Mücadele Kazandı!”

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Direnişimiz zaferle sonuçlandı! Genel Başkanımız Mehmet Türkmen serbest bırakıldı. Patronların baskılarına karşı haksız yere tutulan, özgürlüğü elinden alınan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’in tahliye edilmesine karar verildi! İşçilerin mücadelesi ve dayanışmanın gücü bir kez daha galip geldi. Genel Başkanımızı karşılamaya hazırlanıyoruz. Bu haksız tutuklamaya karşı tepki gösteren ve mücadeleyi büyüten tüm emek dostlarına teşekkür ederiz. Şimdi, BİRTEKSEN’in büyüme zamanı geldi. Her fabrika ve atölyede örgütlenmeye devam edeceğiz.”

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar