İşte yurt genelindeki İmamoğlu gösterilerinde toplam bilanço

İşte yurt genelindeki İmamoğlu gösterilerinde toplam bilanço

İmamoğlu Gösterileri Boyunca Yaşananlar ve Sonuçlar

Ülke genelinde düzenlenen İmamoğlu gösterileri sırasında yaşananlar hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmalarını protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen gösterilerde toplamda 1133 kişinin gözaltına alındığını belirten Bakan Yerlikaya, aynı zamanda 123 polisin de yaralandığını aktardı.

Yaşanan Olaylar ve Bulunan Malzemeler

Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Son günlerde bazı gruplar, toplantı ve gösteri yapma hakkını suiistimal ederek, kamu düzenini ihlal etmeye çalışmakta, sokak olaylarını körükleyerek polise saldırmaktadır. Bu tür eylemler, halkın huzurunu ve güvenliğini tehdit etmektedir. Gösteriler sırasında 123 polisimiz yaralanmıştır. Bu olaylarda asit, taş, sopa, molotof, balta ve bıçak gibi malzemeler ele geçirilmiştir. Polise saldıran, kamu malına zarar veren ve halkın güvenliğini tehlikeye atan kişilere karşı yasal işlemler devam etmektedir.”

4 Günde 1133 Kişi Gözaltında

19 Mart ile 23 Mart 2025 tarihleri arasında gerçekleşen yasa dışı eylemlerde toplam 1133 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilmiştir. Gözaltına alınanlar arasında 12 ayrı terör örgütüyle bağlantılı kişilerin tespit edildiği ifade edilmiştir.

Gözaltına Alınanların Suç Dosyaları

Ayrıca gözaltına alınan kişiler arasında “Uyuşturucu Ticareti”, “Hırsızlık”, “Dolandırıcılık”, “Cinsel Taciz/İstismar”, “Kasten Yaralama” gibi 17 farklı suçtan kayıtlar bulunduğu belirlenmiştir. Bu durumdan yola çıkarak gençlerin ve halkın, siyasi amaçlar uğruna suç işlemeye teşvik edilmemesi gerektiği önemle vurgulanmıştır.

Görevimize Devam Ediyoruz

Huzur ve güvenliğin sağlanması adına görevimizin başındayız. Sokakların teröristler tarafından işgal edilmesine ve halkın güvenliğinin tehlikeye atılmasına kesinlikle izin verilmeyecektir. Vatandaşlarımızı, bu tür provokasyonlara karşı dikkatli olmaya ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz.

İşte İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın paylaşımı:

Etiketler :

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar