İran’da kanlı kutlama! 14 kişi öldü, 1844 kişi yaralandı

Kanlı Olaylar İran’da! 14 Kişi Hayatını Kaybetti, 1844 Kişi Yaralandı
İran‘da Hicri Şemsi takvimine göre yılın son çarşamba gecesi gerçekleşen “Çarşamba Suri” kutlamaları ve bu kutlamalara yönelik hazırlıklar sırasında şu ana kadar 14 kişi hayatını kaybetti, 1844 kişi yaralandı.
Tahran’da iftardan sonra başlayan kutlamalar sırasında bazı vatandaşlar ateş yakarak üzerinden atlamayı tercih ederken, diğerleri havai fişekler, maytaplar ve hatta el yapımı patlayıcılar kullandı.
Olaylar Kanlı Bir Hal Aldı
Şehirde ateşlenen havai fişekler ve patlayıcı maddeler nedeniyle gökyüzü dumanla kaplandı. Her sokak ve caddenin havası, kullanılan havai fişekler ve patlayıcı maddeler sebebiyle barut kokusuyla doldu.
Yusufabad semtindeki bir ağaç, havai fişekler nedeniyle alev aldığında, çevredeki ev sakinleri büyük bir panik yaşadı.
Ülke genelinde, 5 ambulansın patlayıcı maddelerin etkisiyle yandığı rapor edildi.
14 Kişi Hayatını Kaybetti, 1844 Kişi Yaralandı
İran Acil Durum Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, çeşitli patlayıcı maddelerin kullanıldığı kutlamalar ve hazırlıklar sırasında ülke genelinde şu ana kadar 14 kişi hayatını kaybetti, 1844 kişi yaralandı. Ölenlerden 6’sının, kutlamalar öncesinde patlayıcı malzemelerin hazırlığı sırasında yaşandığı belirtildi. Ayrıca, yaralılardan 100’ünün uzuv kaybına uğradığı ve 500’den fazlasının göz yaralanması yaşadığı ifade edildi.
İran’da Geleneksel Çarşamba Suri Kutlamaları
İran’da Hicri Şemsi takvimine göre gerçekleştirilen kutlamalarda, nevruz öncesinde yılın son çarşamba gecesi özellikle çocuklar ve gençler, yakılan ateşlerin üzerinden atlamakta, havai fişekleri ateşe verip el yapımı patlayıcıları denemektedir.