Elon Musk’ı kızdıracak olay! Tesla Merkezi’ndeki araçlar ateşe verildi

Elon Musk’ı kızdıracak olay! Tesla Merkezi’ndeki araçlar ateşe verildi

Elon Musk’ı öfkelendirecek gelişme! Tesla Merkezi’nde bulunan araçlar kundaklandı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Nevada eyaletine bağlı Las Vegas kentindeki bir Tesla servis noktasında park halindeki birkaç araç yakıldı. Las Vegas Metropol Polis Departmanı (LVMPD) tarafından yapılan açıklamaya göre, şehre yakın bir alanda bulunan Tesla Çarpışma Merkezi’nde bulunan araçların kundaklandığı, itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına aldığı ifade edildi.

EMNİYET GÜÇLERİ ‘HEDEFLENMİŞ SALDIRI’ DİYOR

Yetkililer tarafından “hedeflenmiş saldırı” olarak nitelendirilen olayda, çıkan yangın sebebiyle çarpışma merkezinin bulunduğu caddenin trafiğe kapatıldığı ve delillerin toplandığı belirtildi.

Şerif Yardımcısı Dori Koren, yaptığı basın açıklamasında, olayı gören ihbarcılardan birinin “silah sesleri duyduğunu ve siyah kıyafetli bir şahsın araçları ateşe verdiğini” bildirdi.

“MOLOTOF KOKTEYLLERİ KULLANILDIĞI ŞÜPHELİ” DİYOR

Soruşturmanın halen devam ettiğini belirten Koren, “Ancak polis, tamamen siyah giysili bir şahsın servis merkezine molotof kokteyleri ve bir silahla saldırdığına inanıyor. Ayrıca bir adet yanmamış molotofkokteyli de ele geçirildi.” şeklinde konuştu.

Koren, en az 5 Tesla aracının ateşe verildiği, araçlara 3 el ateş edildiği ve saldırganın araçların kapılarına sprey boyayla “diren” yazdığı bilgisini paylaştı.

ÇOK SAYIDA TESLA ARACI HASAR GÖRDÜ

Amerikan medyasına göre son dönemde ülke genelinde, şirketin CEO’su Elon Musk’ın Başkan Donald Trump ile olan yakınlığına tepki olarak, birçok Tesla aracı, bayisi ve şarj istasyonu zarara uğratıldı.

Trump geçtiğimiz hafta, şirkete destek amacıyla, Beyaz Saray’ın önüne park edilen bir Tesla aracının yanında Musk ile fotoğraf çektirmişti.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar