Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’in boykot çağrısına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğanın İlk Yanıtı: Özel’in Boykot Çağrısına Tepki
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’de yolsuzluk iddialarına karıştığı gerekçesiyle tutuklandı ve Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Bu kararın protesto edildiği gösteriler ülke genelinde devam ediyor.
CHP’NİN ÇAĞRISI
İmamoğlu’na destek amacıyla Saraçhane’de yapılan protesto konuşmasında CHP lideri Özgür Özel, birçok markaya karşı boykot çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu çağrıya sert bir şekilde karşılık verdi.
“Siyonist Şirketler ve Boykot Çağrısı” İfadesi
Erdoğan, AK Parti grubu toplantısında yaptığı konuşmada, “CHP’nin seçmeni bir yıl içinde partilerinin liderini aramaya başladı. İsrail, 471 gün boyunca Filistinlilere saldırırken, siyonist şirketler için boykot kelimesini dahi kullanmadılar. Şimdi ülkenin yerli markalarına karşı boykot çağrısı yapıyorlar. Özel’in ne dediğinin ne önemi var, ne de söyledikleri dikkate alınmalıdır.
“Ekonomiye Zarar Verme” Uyarısı
‘Türk ekonomisine zarar vereceğim’ diyen bir ana muhalefet lideri olabilir mi? Bu tür siyasetçilerin partisine ne faydası var? Bu şekilde rastgele konuşanların ne kadar mantıklı olduğuna kim inanır ki? Bu yolsuzluk ağının içinde kimlerin olduğu zamanla ortaya çıkacaktır. İstanbul’da başlayan ahtapotun kollarının nereye uzandığı yakında görülecektir” dedi.