Bursa’da ahşap evlerin bulunduğu mahallede yangın çıktı

Bursa’da ahşap evlerin bulunduğu mahallede yangın çıktı

Bursa’da ahşap konutların yer aldığı mahallede yangın meydana geldi

Bursa‘nın Mudanya ilçesinde, ahşap evlerin bulunduğu alanda çıkan yangında yaklaşık 18 ev küle döndü. Yangının, evlerin yanındaki ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alınması, olası bir facianın önüne geçti.

Mudanya ilçesine bağlı Eğerce Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 50 ahşap evin bulunduğu alanda, elektrik direğinden kaynaklanan bir yangın çıktı. Alevler hızla yayılarak çevre evlere sıçradı. Bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri hızla müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Evlerin yanındaki ormanlık alana sıçramadan önlem alınması, olası bir felaketin yaşanmasını engelledi.

“EN AZ 18 EVDE HASAR TESPİT EDİLDİ”

Havanın rüzgarsız olmasının, yangının büyümesini engellediğini belirten Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, “Mudanya Belediyesi’ne ait barakalar dediğimiz alandaki yangının, muhtemelen elektrik direğindeki kontak arızasından kaynaklandığını düşünüyoruz. En az 18 evde hasar tespit ettik. Evlerde kimsenin olmaması ve bayram tatilinin henüz başlamamış olması, can kaybının yaşanmasını önledi. Arkada ormanlık bir alan var. Eğer bugün rüzgarlı bir gün olsaydı, yangın çok daha büyük zarara yol açabilirdi” dedi.

Levent Arslan adlı bir vatandaş ise, “Yangının elektrik direğinden kaynaklandığı düşünülüyor. Burada genellikle 9 ay boyunca poyraz rüzgarı eser. Bugün akşam lodosa denk geldik. Köyümüze geçmiş olsun” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar