Apar topar İstanbul’a geldi! İlk durağı İmamoğlu’nun evi oldu

İstanbul’a Aniden Geliş! İlk Durak İmamoğlu’nun Evi Oldu
Türkiye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alındığı haberiyle sarsıldı. İmamoğlu’na, suç örgütünün başı olmakla suçlanarak para aklama, rüşvet, dolandırıcılık ve ihaleye karışma gibi suçlamalar yöneltiliyor. Ayrıca, ‘kent uzlaşısı’ faaliyetleri kapsamında terör örgütüne destek verdiği iddia ediliyor. Polisler tarafından evinde arama yapılan İmamoğlu daha sonra sağlık kontrolünden geçirildi. Gazeteciler ve iş insanlarının da aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Özel, İmamoğlu’nun Evinde
CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, İmamoğlu’nun gözaltına alınması üzerine ani bir şekilde Ankara’dan İstanbul’a ulaştı. Özgür Özel ve beraberindeki grup, İmamoğlu’nun Sarıyer’deki konutuna giriş yaptı.
“Gelecek Cumhurbaşkanımıza Karşı Darbe Girişimi”
Özel, İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına verdiği tepkide şunları söyledi: “Halkın iradesine müdahale etmek, onun yerine karar vermek veya engellemek darbedir. Şu an, bir sonraki cumhurbaşkanını halkın belirlemesine engel olmak için bir güç devrede. Gelecek cumhurbaşkanımıza karşı bir darbe girişimiyle karşı karşıyayız… Millet, devletini sever ancak devlet, milletin önüne geçmeye kalkışırsa, millet buna izin vermez. Gerçek güç millettir ve sonunda millet kazanır… Yine öyle olacak. Boyun eğmeyeceğiz. Sonunda yine milletin dediği olacak ve Türkiye kazanacak.” şeklinde konuştu.