Ülke şokta! 7.7’lik deprem coğrafyayı beşik gibi salladı

Ülke şokta! 7.7’lik deprem coğrafyayı beşik gibi salladı

Ülke Yıkıcı Bir Deprem Felaketiyle Sarsıldı! 7.7 Şiddetindeki Deprem Coğrafyayı Titretti

Myanmar’da meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin etkisi, Hindistan ve Çin gibi komşu ülkelerde de hissedildiği belirtildi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) tarafından yapılan açıklamada, depremin coğrafyayı adeta beşik gibi salladığı ifade edildi.

Olay, 10 Kilometre Derinlikte Gerçekleşti

USGS, sarsıntının yerel saatle 12:50’de (06:20 GMT) Sagaing kentinin 16 kilometre (10 mil) kuzeybatısında, 10 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu.

Myanmar'da 7,7 büyüklüğünde deprem

Halk Büyük Bir Panik İçinde

Ülkede iç savaş ve yangınların hüküm sürdüğü zorlu zamanlarda Tayland’ın başkenti Bangkok’ta yaşayanlar, deprem anında yüksek binalardan kaçışırken büyük bir panik yaşadılar.

Myanmar'da 7,7 büyüklüğünde deprem

Simge Haline Gelen Ava Köprüsü Yıkıldı

Mandalay kentinde bulunan tarihi Ava Köprüsü, depremin şiddetiyle Irrawaddy Nehri’ne yıkıldı. Vatandaşlar, sarsıntının havuzlardan su sıçratacak kadar güçlü olduğunu dile getirdi.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar